Végleges a magánnyugdíjpénztárak megszűnése?

Tüntetésekből, és a gazdasági élet szereplőinek ellenérzését kinyilvánító eseményekből nincs hiány az elmúlt hetekben, s a kormány időről-időre kivívja intézkedéseivel, hogy folyamatosan napirenden legyen a téma. Az elmúlt héten például olyan tervezet benyújtására került sor, mely a magánnyugdíjpénztárak felszámolására irányul. Természetesen jogosan merül fel a kérdés, hogy mi alapján kerülnének rangsorolásra a pénztárak, és melyeknek mondhatnak búcsút az érintettek.


A tervezet szerint a végleges megszűnés azokat érintené, amelyeknél a tagoknak legalább hetven százaléka nem fizeti a tagdíjat. Az intézkedés hátterében az az indok áll, miszerint a rendszeresen fizetők jogosan várhatják el, hogy a nyugdíjkorhatár elérte után hozzájussanak járadékukhoz. Erre azonban a vélemények szerint nem lenne lehetőség, hiszen az elégtelen befizetések miatt kizárólag saját működésükre tudnák fordítani a befizetéseket az intézmények.


Az érintett pénztárak engedélyének visszavonása akár a magánnyugdíjpénztári rendszer teljes megszűnéséhez is vezethet. További problémás kérdés, hogy mi lesz azokkal a befizetésekkel, amelyeket már felélt a rendszer. Az érintetteket elsősorban az érdekli, hogy hozzájussanak ahhoz a pénzhez, amit a nyugdíjas évek anyagi biztonsága miatt félretettek.


A legfrissebb hírek szerint a kormány mintegy hárommillió takarékos állampolgár megtakarításait veheti el ilyen módon, ami jogosan váltja ki az érintettek felháborodását. A tervezet kapcsán november 25-én zajlik majd tüntetés a fővárosban, amitől a kormány álláspontjának megváltoztatását várják a szervezők.

Utolsó frissités ( 2014. november 25. kedd 15:11 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.