Az önkéntes nyugdíjpénztár lényege, fogalma és előnyei

A nyugdíjpénztárak 1998-ban jelentek meg, ezek a pénztárak tőkefedezeti rendszer szerint működnek. Ennek lényege az, hogy a pénztártagok befizetései egyéni számlára gyűjtikaz összegyűjtött összeget pedig befektetik, és a nyugdíjas éveink járadékát ebből a felhalmozott összegből fizetik ki számunkra. Ez alapján a befektetés értéke szoros kapcsolatban van a tőkepiaccal.

Önkéntes nyugdíjpénztár lényege, előnyei és tanácsadás ITT!

Fogalma: A nyugdíjpénztár olyan külön törvényben szabályozott önszerveződő intézmény, ami tagjai számára lehetőséget Az önkéntes nyugdíjpénztár lényege, fogalma és előnyeiteremt, hogy az aktív éveik alatt jövedelmükből hatékony és biztonságos módon takarékoskodjanak nyugdíjas éveikre. Ez a pénztári rendszer a nyugellátás biztosításának egy egyre jobban terjedő módja a világon.

Éveken évtizedeken át rendszeres befizetéseket teljesítenek a pénztár felé a nyugdíjpénztári tagok. A nyugdíjkorhatár elérését követően a pénztártól különböző nyugdíjszolgáltatásokban részesülnek. Az állami nyugdíjjal ellentétben a kifizetések fedezetéül a tag által befizetett összegek és azok kamatai szolgálnak, így tehát a tagok saját maguk gondoskodnak a nyugdíjukról.

A pénztár azt teszi lehetővé számukra, hogy ez a nyugdíj célú felhalmozódást a tag szervezetten, gazdaságosan és jog által védve vigye véghez. Előnye az, hogy az önkéntes pénztárhoz hasonlóan a nyesz-re is vonatkoznak támogatások, adókedvezmények. Évente a befizetett összeg 30%-át a befizetett személyi jövedelemadójából visszaigényelhetjük, ennek maximuma évi 100.000 Ft (azok a személyek akik 2020 előtt érik el a nyugdíjkorhatárt számukra ez maximum évi 130.000 Ft).

 

 

Utolsó frissités ( 2014. szeptember 25. csütörtök 13:15 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.