Miért jó az önkéntes nyugdíjpénztár?

A nyugdíjrendszer második pillérének számító az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztár  (továbbiakban önkéntes pénztár) alapvetően az első, állami pillérből származó nyugdíj kiegészítésére szolgál. Az önkéntes pénztári tagság és befizetés – ahogy a neve is kifejezi – mindig önkéntes vállalás. Azoknak ajánlott, akik az első két pillérből származónál magasabb nyugdíjat szeretnének, és jövedelmük lehetővé teszi a hosszú távú előtakarékosságot.

Miért jó az önkéntes nyugdíjpénztár? Tanácsadás ITT!

Az önkéntes pénztári tagság alkalmas nem nyugdíjcélú vagyonfelhalmozásra is: az önkéntes pénztári befizetés hosszú távúMiért jó az önkéntes nyugdíjpénztár?, rendkívül előnyös befektetés, mert az állam a pénztári tagokat jelentős adókedvezménnyel támogatja, továbbá az egyéni számla hozama kamatadómentes.

A tagok rendszeres befizetésének egy részét a munkáltatók igen kedvező adófeltételekkel átvállalhatjákAz önkéntes pénztárak és köztük az önkéntes nyugdíjpénztárak a munkáltatóknál alkalmazott béren kívüli juttatási rendszerekben mára domináns szerepet töltenek be. Az önkéntes nyugdíjpénztári tagság kiváló befektetési eszköz azoknak akik nem rendelkeznek nagy vagyonnal és nem képesek magas összegű befektetések vagy megtakarítások félretételére.

Előnye mindenképpen, hogy  a tagok élethelyzetüknek és lehetőségüknek megfelelően havonta tudnak dönteni a befizetések mértékéről. Akkor sem történik semmilyen szankció ha egy hónapban nem történik befizetés. Viszont a havi alacsony megtakarításokkal is lehet arról gondoskodni, hogy 20, 30, vagy 40 év alatt. A kormányzat döntése a magán-nyugdíjpénztár államosítása kapcsán elvi szinten erősíti az önkéntes kasszákat. Ugyanis jelenleg ez az egy öngondoskodási lehetőség maradt.

 

Utolsó frissités ( 2014. szeptember 25. csütörtök 13:05 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.