Önkéntes nyugdíjpénztár cafeteria - adókedvezmény nyugdíj célra

2012 januárjától az étkezési vagy üdülési utalványok mellett már önkéntes nyugdíjpénztár is kérhető és adható béren kívüli juttatás keretében, mely után a munkáltatót az Erzsébet-utalványhoz, vagy a SZÉP-kártyához hasonlóan kedvezményes, 30,94 százalékos adó terheli. Ezzel még mindig olcsóbb marad a cafeteriaban adott juttatás a munkáltató számára, mintha ugyanazt az összeget fizetésként adná oda a munkavállalójának.

Önkéntes nyugdíjpénztár cafeteria tanácsadás ITT!

Hasonló előny megjelenik a dolgozói részen is, hiszen az önkéntes nyugdíjpénztári cafeteria elem adómentes, ráadásul Önkéntes nyugdíjpénztár cafeteria - adókedvezmény nyugdíj célraegyben a jövő biztosításához is hozzájárulhat. A béren kívüli juttatásként adott önkéntes pénztári hozzájárulással kapcsolatban fontos tudni, hogy havonta maximum 46 500 forint igényelhető és adható, vagyis a minimálbér legfeljebb 50 százaléka.

Ráadásul ez nem esik a SZÉP-kártyával adható, 400 ezer forintos limit hatálya alá, tehát amennyiben a dolgozó a kártya teljes keretét megkapja cafeteriaként, nem kell lemondania erről a lehetőségről sem - persze amennyiben módjában áll igényelni a munkáltatójától. A törvény előírása szerint a munkáltató nem zárhat ki ebből a cafeteria elemből, ha legalább hat hónapja foglalkoztatva vagy.

Azt, hogy mekkora összegre vagy jogosult, szintén köti a törvény. Eszerint, ha több munkavállalónak részben, vagy egészben fizeti a tagdíját a munkáltató, akkor mindenki ugyanakkora összeget, vagy a fizetésének ugyanakkora százalékát kell kifizetnie. Ettől korcsoportonként eltérhet, ha 15 éven belüli nyugdíjba vonulás van kilátásban.

 

Utolsó frissités ( 2014. szeptember 25. csütörtök 13:01 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.