Nyugdíjpénztár adókedvezmény és hozamok 2015-ben

Állami nyugdíjrendszerünk működőképessége a társadalom elöregedése miatt erősen megkérdőjelezhető. Emiatt a közelmúltban számos változás volt tapasztalható a területen, de sajnos az is tény, hogy a nyugdíjak minimális növekedése képtelen követni a piaci árak emelkedését. A megoldás az öngondoskodásban keresendő, ugyanis ha már a munkával töltött évek kezdetétől odafigyelünk arra, hogy kifejezetten nyugdíjcéllal takarékoskodjunk, akkor életszínvonalunk a nyugdíjkorhatár elérése után is biztosítható lesz. Ebben van nagy segítségünkre a magánnyugdíjpénztárak kínálata, melyeket érdemes időről-időre összehasonlítani a lehető legjobb ajánlat megtalálása érdekében.

Ingyenes, független nyugdíjpénztár tanácsadás! Itt regisztrálhat!

A portfóliós csomagok összetétele, a várható fenntartási költségek és a hozamok alapján biztonsággal eldönthető, melyik mellett érdemes letenni a voksot. A hozamokról egyébként egyértelműen állítható, hogy magasan az infláció fölöttiek. Célszerű azokat több évre visszamenőleg is áttekinteni, így biztosabb képet kaphatunk a területről.


A pénztári számlán levő megtakarításainkat azonban nem csak a hozamok és befizetéseink gyarapítják majd, hanem adókedvezményt is igénybe vehetünk.
Akik 2020-ig fogják betölteni a nyugdíjkorhatárt, számukra 130 000 forint adójóváírás jár évente, ami igencsak kecsegtető lehetőség. Természetesen a jóváírásra kizárólag a pénztári számlán kerülhet sor, megcélozva a majdani összeg növelését.


Bár hazánkban a kelleténél még mindig kevesebben érdeklődnek az öngondoskodásban rejlő lehetőségek iránt, de idővel mind többen látják be, nélküle lehetetlen lesz elfogadható színvonalon megélni a nyugdíjas években.

Utolsó frissités ( 2015. augusztus 07. péntek 15:36 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.