Nyugdíjpénztárak összehasonlítása, önkéntes nyugdíjpénztár összehasonlítás


Mindenkinek fontos a nyugodt és harmonikus öregkor
, biztos anyagi háttér, ezért talán az sem mindegy, hogy hol és milyen feltételek mellett kerül megalapozásra ennek a biztosítása. Jelen esetben a magánnyugdíjpénztárak gondos megválasztására gondolunk, hiszen a hazánkban lévő nyugdíjrendszer egy igen fontos pillérét képezi.

A befizetett tagdíjak különböző, szabadon választható portfóliós csomagokba kerülnek befektetésre, melyek hozamai gyarapítják az Ön pénzét. Ezt a pénzt a nyugdíjas kort elérve, vagy egy összegben, vagy havonta bocsátja a nyugdíjpénztár a rendelkezésére, kiegészítve ezzel az állam által nyújtott öregségi nyugdíjt. Fontos szempont tehát, hogy minél jobb kezekben tudja a befizetett tagdíjait, hiszen minél jobban gazdálkodik vele a nyugdíjpénztár, annál többet fog Ön kapni idős korában. A nyugdíjpénztárak összehasonlítása, portfóliós csomagaik összetétele, fenntartási költségeik nagysága alapján igen fontos, hiszen Ön bármikor élhet az átlépés lehetőségével.

Nyugdíjpénztár összehasonlítás ingyen! Itt regisztrálhat!

Ingyenes nyugdíjpénztár tanácsadó!

Ha Ön, az önkéntes nyugdíjpénztárak összehasonlítás művelete után, talál egy sokkal kedvezőbb lehetőséget, melynél úgy érzi, hogy magasabb hozamot tud a pénzének biztosítani, akkor bátran érdeklődjön utána az átlépés feltételeinek, hiszen több százezer forinttal is gyarapodhat az az összeg, melyet nyugdíjas korában a rendelkezésére bocsátanak. A nyugdíjpénztárak összehasonlítása sok esetben bonyolult műveletnek tűnik, viszont pár adat csupán, amit össze kell vetni és mivel törvény szabályozza azt, hogy ezt Önnek jogában áll tudni, így lényegesen leegyszerűsödnek a dolgok.


A magánnyugdíjpéntárak honlapjain általában a legfontosabb adatokat minden esetben rendelkezésre bocsájtsák, ilyen például az évről évre elért hozamok nagysága, a portfóliós csomagok tekintetében. Valószínűleg tíz évre visszamenőleg találni fog rá információkat, hiszen ezek összehasonlítása csak akkor ad korrekt eredményt, ha hosszú távon szemléljük. Egy-egy év eredménye nem fog sokat mondani, hiszen például egy adott év mélypontja (mint a gazdasági válság idején) több mint valószínű nem fog kecsegtető eredményt érvként felhozni, viszont átlagot vonva tíz év adataiból, egy-kettőre szemügyre vehetjük az adott nyugdíjpénztár stabilitását és levonhatjuk a következtetéseket, a gazdaságos és felelősségteljes működéséről. Így lényegesen egyszerűbb lesz az összehasonlítás.

Önkéntes nyugdíjpénztárak összehasonlítása ingyen! Itt regisztrálhat!

Segítünk választani a nyugdíjpénztárak közül!

Mivel mindenki felelősségteljesen akar dönteni, így érdemes átgondolt döntést hozni. Sok minden befolyásolhatja azt, hogy milyen lépésre szánja el magát, még az is, hogy hány éves, hány éve van hátra a nyugdíjig, mióta pénztártag, mekkora jövedelemmel rendelkezik. Mind-mind egy-egy érv mellette, vagy ellene, melyet érdemes számításba venni egy döntés meghozatala előtt.

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:17 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.