A nyugdíjbiztosítás feltételei, fogalma, ismérvei és jellemzői

A nyugdíjbiztosítás feltételei és jellemzői kapcsán napjainkban sokaknak az állami rendszerrel kapcsolatos problémák jutnak eszükbe. Nem véletlen, hiszen a lakosság öregedése a nyugdíjas réteg megélhetésének problémáit veti fel. Ugyanakkor egyre többek választják az öngondoskodás azon formáit, melyeket a nyugdíjcélú életbiztosítások, az önkéntes pénztárak, vagy például a Nyugdíj Előtakarékossági Számla jelentenek. Legyen szó bármely formáról is, az előzetes befizetések egyértelműen feltételnek számítanak ahhoz, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár elértekor hozzájusson pénzéhez a biztosított.

Ingyenes, személyre szabott nyugdíjbiztosítás tanácsadás!

A nyugdíjbiztosítás feltételei mellett érdemes szót ejteni a manapság már életbiztosításokhoz is igénybevehető adókedvezményről. Az éves befizetések 20 százaléka, maximum 130 000 forint ugyanis mindenképpen pluszt jelent majd az egyéni számlákon, amennyiben ezt az adóbevalláskor a biztosított igényli. Kifejezetten a nyugdíjcélú megtakarítások ilyen formában történő növekedését tűzte ki a jogalkotó céljául, amikor a jogszabály módosítás mellett döntött.

 

Az öngondoskodást célként kitűző nyugdíjbiztosítási formák megegyeznek abban, hogy az évek során nem kis összegre gyarapodó állami támogatás csak akkor jár jogosan, ha az öregségi nyugdíjkorhatár elértekor, vagy a lejáratkor veszi ki az ügyfél az összeget. Ellenkező esetben fizetési kötelezettsége keletkezik, mely attól függően magas, hogy melyik megtakarítás mellett teszi le voksát.


A nyugdíjbiztosítás formától függetlenül azt a célt hivatott szolgálni, hogy a nyugdíjas évek során a megszokott életszínvonal biztosítva legyen, és még az állami nyugdíj viszonylag alacsony összege ellenére is legyen olyan kiegészítő forrás, amelyhez hozzányúlhat a nyugdíjas, ha anyagi helyzete úgy kívánja

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:01 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.