Nyugdíjcélú életbiztosítás és nyugdíjbiztosítás adókedvezménye

Azok számára, akik nem csak nyugdíjas éveik anyagi biztonságáról szeretnének gondoskodni, hanem a váratlan eseményekre is bebiztosítanák magukat, a nyugdíjcélú életbiztosítás a leginkább megfelelő választás. Minden előnyük mellett most az is pozitívumként számolható el, hogy az aktuális jogszabály módosításnak köszönhetően már a nyugdíjcélú életbiztosítás lehetőségeit választók is élhetnek az immáron SZJA törvénybe foglalt adókedvezménnyel.

Nyugdíjcélú életbiztosítás és nyugdíjbiztosítás tanácsadás!


De mit is jelent ez pontosan? Míg a korábbiakban az önkéntes pénztárak ügyfelei és a Nyugdíj Előtakarékossági Számlák tulajdonosai igényelhették csak ezt a kedvezményt, most a nyugdíjcélú életbiztosítás mellett döntők is kérhetik az adóbevalláskor, hogy a befizetések 20 százalékának erejéig adókedvezményt vehessenek igénybe. Ez az összeg maximálisan 130 000 forint lehet, és kizárólag a befizetések összegének növelésére fordítható, tehát máshová utalni nem lehetséges.


A nyugdíjbiztosítás adókedvezménye egyébként olyan hozamot biztosít az ügyfelek részére, mely rendkívül előnyös, pláne, ha a hosszú távon segítségével összegyűjthető összeget figyelembe vesszük. Ha tehát életbiztosítással kombináltan szeretne a nyugdíjas évek anyagi biztonságáról gondoskodni, akkor ez megteheti 2014-től már a nyugdíjcélú életbiztosítás megkötésével is.


A lakosság öregedése az állami nyugdíjrendszer működésével kapcsolatban bizony számos problémát felvet, ám a nyugdíjbiztosítás kínálata rendkívül sokféle termékkel bővült az utóbbi években. Az öngondoskodás ilyen formáját választók tehát többféle megtakarítási forma közül választhatják ki az elképzeléseiknek és anyagi lahetőségeiknek megfelelőt. 

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:26 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.