Magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés határidő, nyugdíjpénztár hozam kifizetésének határideje 2011

A magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetések már megindultak, a kormály által adott kifizetési határideje 2011. július 20. volt. DE! A hozam kifizetések folyamatosak és olyan nagy összegekről van szó hogy nem mindegyik nyugdíjpénztár tudja határidő végére teljesíteni az összes tranzakciót.


Amennyiben a magánnyugdíjpénztár reálhozam összegére kíváncsi akkor érdemes a kalkulátorok közül választania, hogy megtudja forintra pontosan a kifizetés mennyiéségét.

A kormány egy törvénymódosítással új, a pénztárakra és a pénztártagokra egységes elszámolási határidő kiszabását állapította meg. Ez vonatkozik a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszaléptetéssel kapcsolatos vagyonátadásra és a visszalépő tagi kifizetés (reálhozam + tagdíjkiegészítés) kifizetésére.

Alacsony magánnyugdíjpénztár reálhozam? Ingyenes nyugdíj tanácsadás itt!

A magánnyugdíjpénztár kasszák kötelesek 2011. május 31-ei fordulónapi értéken, 2011. június 12-éig átadni az összes pénzeszközt, fedezetet és reálhozamot a kezelő alapnak átadni.

A nyugdíjpénztár tagok ezután 2011. július 20-áig igénylik vissza az Alaptól a tagoknak visszajáró tagdíjkiegészítés összegét, továbbá a minden tagnak egységesen 2011. május 31-ére megállapított reálhozamát.

A pénztáraknak kiszabott határidő törvényben meghatározott. Magánnyugdíjpénztár függő lehet a reálhozamok kifizetésének tényleges határideje és az hogy hány napon belül kell kiutalniuk a tagok rendelkezésének megfelelően az összeget.

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:26 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.