Nyugdíj előtakarékossági számla 2014 - 20% adókedvezmény

Nyugdíj előtakarékossági számla 2014 - 20% adókedvezményA nyugdíj előtakarékossági számla azok számára ajánlott, akik a munkával töltött évek alatt fontosnak tartják, hogy előre gondolkodjanak, és takarékoskodjanak a nyugdíjas időszak anyagi szükségleteit szem előtt tartva. A számlán elhelyezett összegek után évente előtakarékossági támogatás jár, valamint a kamatok is adómentességet élveznek abban az esetben, ha a nyugdíjba vonulás után kezdi el felhasználni az összegyűlt pénzt.

Nyugdíj előtakarékossági számla - adókedvezmény tanácsadás!

Nem csak az anyagilag gondtalan nyugdíjas évek indokolják tehát a nyugdíj előtakarékossági számla nyitását, hanem a segítségével elérhető kedvezmények is. Az adóbevallás készítésekor ugyanis nyilatkozhat arról, hogy adója egy meghatározott része ezen a számlán kerüljön jóváírásra. A hatályos jogszabályok alapján ez az összeg a 2020-ig nyugdíjba menők esetében akár 130 ezer forint is lehet évente, de egyébként a befizetett összegek húsz százaléka.


A számlavezetésnek általában minimális díja van, ám a vele elérhető haszon ezt messze meghaladja. A hozam tekintetében évi körülbelül 6 százalékra lehet számítani, ami természetesen az összegyűlt összeg növekedésével egyre több pluszt jelent majd. Természetesen 2014-ben is lehetőség van arra, hogy még az öregségi nyugdíjkorhatár elérte előtt hozzányúljon a számlatulajdonos az összeghez, ám ebben az esetben fontos tudnia, hogy a támogatás összegére nem jogosult, sőt, azokat kamattal együtt kell visszafizetnie.


Ha még most gondolkodik tehát nyugdíj előtakarékossági számla nyitásán, fontos, hogy megismerje lehetőségeit a területen, hiszen ezzel saját jövője érdekében tesz. Már akár havi néhány ezer forintos megtakarítással is könnyebbé teheti nyugdíjas éveit, tájékozódjon a 2014-ben aktuális szabályozásról! 

 

Utolsó frissités ( 2014. június 26. csütörtök 14:42 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.