Nyugdíjpénztár adókedvezmény 2014

Hazánkban számos változás érintette a közelmúltban a nyugdíjrendszert, s ennek okai többek között a társadalom elöregedésében keresendőek. Az állami nyugdíj egyre kevésbé alkalmas arra, hogy megfelelő színvonalú megélhetést biztosítson a nyugdíjasok számára, s ehhez az is hozzájárul, hogy az éves nyugdíjemelések nyilvánvalóan nem tudják követni a fogyasztói árak növekedését. A nyugdíjkorhatár folyamatos, szakaszonkénti emelése mellett a kormány célja a figyelem felhívása az öngondoskodás fontosságára.


Már pályakezdőként érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen megtakarítási forma mellett tesszük le voksunkat annak érdekében, hogy nyugdíjas éveinkben ne kelljen semmiben sem hiányt szenvednünk. Ehhez napjainkban mind több lehetőség nyitott számunkra, és az egyre bővülő kínálatból csak egy a nyugdíj-előtakarékossági vagy a nyugdíjpénztár számla nyitása.

Ingyenes, személyre szabott nyugdíjpénztár tanácsadás!

A számlán gyarapodó befektetéshez egy idő után adómentesen juthatunk hozzá (2014-től van adókedvezmény), sőt, az állam is igyekszik szerepet vállalni az öngondoskodás ilyen módon történő megvalósulásában. Az önkéntes nyugdíjpénztár esetében a befizetett összegek húsz százalékát, de maximum 100 000 forintot adójóváírásként, a számlára utalva kaphatnak meg az érintettek.


Az adókedvezmény emelt összegű azok számára, akik 2020-ig betöltik az öregségi nyugdíjkorhatárt, számukra ugyanis 130 000 forint jár vissza adójóváírásként. Sajnos Magyarországon még nagyon gyerekcipőben jár az öngondoskodás, a megtakarítások ilyen formája, és sokan még mindig az állami nyugdíjban bíznak, mint egyetlen jövedelemforrásban a nyugdíjas évekre. A járható út azonban kétségtelenül az előre átgondolt, megfontolt döntésekben áll, vagyis a saját magunk számára történő takarékoskodásban. 2014-ben használja ki az e téren igénybe vehető adókedvezményeket!

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:02 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.