Magánnyugdíjpénztárak összehasonlítása, magánnyugdíjpénztár összehasonlítás


A különböző magánnyugdíjpénztárak között rengeteg különbséget fedezhetünk fel, ha gondosan átnézzük a róluk szóló információkat. Fontos lehet az egyes portfóliós csomagok hozamainak összehasonlítása, de nem kell megfeledkezni a magánnyugdíjpénztárak által megadott olyan adatokról sem, melyek szintén fontos szerepet játszhatnak annak az eldöntésében, hogy valaki él-e az átlépés vagy belépés lehetőségével.

Magánnyugdíjpénztár összehasonlítás ingyen! Itt regisztrálhat!

Ingyenes magánnyugdíjpénztár tanácsadó!


Ilyen legfontosabb adat persze a hozam, de ezt sem csak egy év viszonylatában érdemes megnézni, hosszú távon, minimum öt évre visszamenőleg nyújt csak akkora biztonságot az összehasonlítása, hogy ezeket átlagolva korrekt eredményhez juthatunk. Bár túl sok adatot nem szoktak rendelkezésre bocsátani a magánnyugdíjpénztárak, de fontos az is, hogy milyen költségekkel tartják magukat fenn, milyen költségekkel dolgoznak. Ez azért is nagyon meghatározó, hiszen ezek a költségek is a befizetett tagdíjakból kerülnek kifizetésre.

Érdemes az után is érdeklődni, hogy a magánnyugdíjpénztár vagy önkéntes pénztárak váltása mekkora költséggel jár, hiszen a tagdíj bizonyos hányadát egy-egy váltás alkalmával levonják. Az összehasonlítás alkalmával találunk olyan magánnyugdíjpénztárakat vagy önkéntes pénztárak lehetőségeit is, ahol ezt egy összegben határozzák meg. Mivel a legtöbb pénzintézetnél ez százalékos formában szerepel, érdemes így számolva végezni az összehasonlítás műveletét, ezekkel az adatokkal kalkulálni.

Fontos szempontként szerepel a tagságot váltani szándékozó egyén kora, mennyi ideje van még hátra a nyugdíjig, milyen egészségi állapottal rendelkezik, a jelenlegi pénztáránál milyen portfóliós csomagot választott és hogy mennyi jövedelemmel rendelkezik. Talán nem is gondolnánk, de ez mind-mind egy-egy meghatározó tényezője annak, hogy egyáltalán érdemes-e belevágni egy váltás procedúrájába. Sok esetben kifejezetten ajánlott körbenézni a lehetőségek között és kalkulálni, hiszen több százezres különbségek is adódhatnak a befizetett összegek tekintetében, amikor az öregségi nyugdíj kifizetésére kerül sor, hiszen ezek a befizetések akár a nyugdíj 25 %-át is alkothatják, nem mindegy, milyen döntést hozunk.


A magánnyugdíjpénztár összehasonlítása mellett, az önkéntes pénztárak is szerepet játszanak abban, hogy milyen döntést hoz az ember, hiszen aki a nyugdíj rendszer mindkét ilyen pillérén tagsággal rendelkezik, valószínűleg olyan magánnyugdíjpénztár és önkéntes pénztár lehetőségét keresi a pénzintézetek sokaságában, ahol mindkét részen kecsegtető és biztató eredményekkel rendelkezik az adott bank, pénzintézet. Ezeknek az adatoknak az összevetése is fontos érvként szerepel, sokat jelent.

Magánnyugdíjpénztárak összehasonlítása ingyen! Itt regisztrálhat!

Segítünk választani a magánnyugdíjpénztárak közül!


Minden ügyfélnek fontos a gördülékeny kommunikáció és kapcsolattartás és a pénzintézetek összehasonlítása alkalmával, vagy ezek választásakor rengetegen figyelembe veszik azt is, hogy mennyire könnyen tudnak majd az adott pénzintézettel kommunikálni, milyen lehetőségek állnak a rendelkezésére, ha valamilyen kérdése, problémája felmerül. Sokat lendíthet egy-egy összehasonlítás alkalmával, ha például online ügyintézés, vagy huszonnégy órás ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll. Azoknál a bankoknál, ahol nem csak az önkéntes pénztárak és magánnyugdíjpénztárak merítik ki a tevékenységi köröket, gyakran találkozhatunk olyan telefonos, információs vonallal, ahol akár hétvégén is, vagy a nap huszonnégy órájában bármikor rendelkezésére állnak az embernek és segítik bármilyen ügyes, bajos dolgát.

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:17 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.