Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény törvény - 20% adójóváírással!

Az önkéntes pénztár és a Nyugdíj Előtakarékossági Számla esetében igényelhető adójóváírást ezentúl a nyugdíjbiztosítás adókedvezmény törvény előírásainak köszönhetően a nyugdíjcélú életbiztosítások esetében is igénybe lehet venni. Sokáig az előző két megtakarítási forma esetében volt ez csak lehetséges. Az egyébként számos előnyt jelentő életbiztosítások piaca ennek köszönhetően felélénkülni látszik, hiszen a biztosítók már meg is jelentek azokkal a termékeikkel a piacon, melyek esetében a 20 százalékos adókedvezmény igényelhető.


A nyugdíjas évekre történő takarékoskodás kiemelt jelentőséggel bír napjainkban, ugyanis az állami nyugdíjrendszer egyértelműen nehézségekkel küzd, fontos tehát, hogy előrelátóan gondoskodjon a nyugdíjas évek anyagi nehézségeiről már most. A nyugdíjbiztosítás adókedvezmény törvény előírásai pedig mostantól lehetővé teszik, hogy a befizetett biztosítási díjak húsz százalékát számláján jóváírják minden évben. Mielőtt tehát azt gondolná, hogy a kedvezmény azonnal zsebébe vándorol, tudnia kell, hogy az adókedvezmény igénybevételének módja kizárólag a nyugdíjcélú megtakarítás.

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény ingyenes tanácsadás itt!

Mivel a jogszabály nem határozta meg bontosan, hogy milyen típusú biztosítás értékesíthető az adókedvezmény lehetőségével, így a választás rájuk van bízva, tehát a verseny már most elindult. Az évente maximum 130 ezer forint erejéig terjedő adókedvezmény összegéhez a lejárat után lehet majd hozzájutni, addig a befektetésre szánt, nyugdíjcélú megtakarítás összegét gyarapítja.


A teljes költség mutatók viszonylag magasak a biztosítók esetében, de termékeik rendelkeznek azzal a nem elhanyagolható plusszal, hogy megvédhetik az ügyfelet bizonyos nem várt események alkalmával, ezt pedig más megtakarítási formák nem teszik lehetővé. 

Utolsó frissités ( 2014. június 26. csütörtök 14:41 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.