Önkéntes nyugdíjpénztár hozamok és adókedvezmény

A Magyar Nemzeti Bank közzétette a magán és az önkéntes nyugdíjpénztárak hozamait a múltévben a legmagasabb nettó hozamráta 16,39%, a 10 éves hozamráta elérte a 10,46%-ot. A legalacsonyabb 0,9%-ot, valamint 5,42%-ot ért el. Az Aegon Magyarország Önkéntes nyugdíjpénztár érte el mindkét csúcsot a klímaváltozási "F"portfóliójával. 

Önkéntes nyugdíjpénztár tanácsadás ITT!

A 10 éves hozamrátánál az Aegon szakértői "E" portfóliója 10% lett, azonban az éves hozam mindössze csak 8,3% lett. A klasszikus biztonságra törekvő portfóliók hozama az Aegon 7,12%, az Aranykor 7,23%, az Allianz 4,86%, míg az OTP 7,13% nettó hozammal zárta az évet.


Az önkéntes pénztárak körében a leggyengébb a Rába Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár, az éves hozama mindössze csak 0,9% lett, azonban a 10 éves hozama 6,08%-al zárt. 10 éves hozamnál az 5-6 százalék közé eső pénztárak a leggyengébbnek mondhatók. Így ebbe a csoportba tartozik az AXA fiatalos lendület portfóliója 5,44%-al és az OTP szolgáltatási portfóliója 5,42%-al.


Adókedvezmény az egyéni befizetések után vehető igénybe, ami a befizetett összeg 20%-a. A NAV a tag által megjelölt önkéntes pénztári számlára utalja az összeget. A maximális adó-visszatértés 150.000 Ft. Abban az esetben, ha a magánszemély a nyugdíj előtakarékossági, önkéntes pénztári, valamint a nyugdíj biztosítási nyilatkozatban is rendelkezik az adó-visszatértésről, akkor a NAV által átutalt összeg együttesen nem haladhatja meg a 280.000 Ft-ot.Nincs a kedvezménynek jövedelemnagyságtól függő korlátja.

Utolsó frissités ( 2014. szeptember 25. csütörtök 11:41 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.