Önkéntes nyugdíjpénztár összehasonlítás, hozamok összehasonlítása 2014

szehasonlítás, hozamok összehasonlítása 2014Manapság egyre többször érintett témakör a nyugdíjrendszer, és a felelős tervezés jegyében érdemes az önkéntes nyugdíjpénztárak kínálta lehetőségeken elgondolkodni. Sajnos hazánkban is tapasztalható a lakosság elöregedése, ami az állami nyugdíjrendszer működőképességének hiányosságait vonja maga után. Néhány önkéntes nyugdíjpénztár tagjai már a 2013-as évben is örülhettek, hiszen a hozamok igen szép adatokat mutattak.

Önkéntes nyugdíjpénztár tanácsadás itt!

A nyilvánosságra hozott eredmények alapján - akárcsak a magánnyugdíjpénztárak - az önkéntes nyugdíjpénztár hozamai átlagosan 7-8 százalékot tettek ki, de volt olyan portfólió, amelynek hozamai elérték a 16 százalékot is. Az önkéntes nyugdíjpénztár hozamok összehasonlítása egyébként azért nehéz, mert nem kötelező napi árfolyamadatokat közzétenniük, ám az MNB által évente közzétett információk alapján megismerhetőek ezek az adatok, ezáltal összehasonlíthatóvá válnak az egyes önkéntes nyugdíjpénztárak, megkönnyítve ezzel a választást.


Az öngondoskodás ilyen formája egyre többek körében keresett, hiszen sokan látják be, hogy nem mindegy, milyen színvonalon fognak élni az elkövetkező nyugdíjas években. Természetesen nagyon fontos, hogy olyan lehetőséget válasszanak a takarékoskodásra, mely hozamait és az állami támogatás mértékét illetően is megéri, s úgy gyarapodhat a félretett pénz segítségükkel, hogy az valóban meg is érje.


A hozamok összehasonlítása 2014-ben segítheti a döntésben azokat, akik még most gondolkodnak egyik vagy másik önkéntes nyugdíjpénztárba való belépésen. Előre tájékozódni mindenképpen ajánlatos, ezzel felelős pénzügyi döntést hozva a jövőre nézve. 

 

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:26 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.