Nyugdíjkalkulátor 2014 - nyugdíj kiszámítása, mennyi nyugdíjam lesz?

Nyugdíjkalkulátor 2014A manapság gyakran előkerülő nyugdíj információknak, és az állami rendszer egyre kevésbé kielégítő működésének köszönhetően egyre többen kezdenek el foglalkozni a nyugdíj várható összegének kérdésével. Sajnos tény, hogy mind kevesebb az aktív korú lakosság száma, a probléma tehát adott, hogy miként sikerül majd eltartaniuk az öregségi nyugdíjkorhatárt elérteket. A nyugdíjkalkulátor 2014-es évben is segítséget nyújthat ahhoz, hogy legyen akárhány éves is, pontosan tudja, mekkora összegre számíthat majd idős korában.

Nyugdíjkalkulátor 2014 - tanácsadás ITT!

A vonatkozó jogszabályok szerint a nyugdíjmérték skála 15 év szolgálati időtől indul, és egészen 40 évig tart. Az öregségi nyugdíj összegét az adott szolgálati időhöz tartozó százalék alapján számítják ki. Alapként az 1988. január 1. után kifizetett havi átlagkereset szolgál. Mivel azonban munkavállalóként arra is lehetősége van, hogy nyugdíj előtakarékossági számlát nyisson, így leendő nyugdíja összegének kiszámításakor az állami nyugdíjhoz még hozzáadódik a pénz is, melyet önkéntes alapon fizet be minden hónapban számlájára.


A nyugdíjkalkulátor tehát mindkét rendszerből Önt megillető összegekkel számol,az előtakarékossági számla esetében pedig a kamatok és a húsz százalékos adókedvezmény összege is hozzáadódnak az összeghez. Abban az esetben, ha még nem gondolkodott az öngondoskodás ilyen formáján, érdemes megismernie a 2014-ben aktuális, vonatkozó információkat, melyek egyértelműen az előtakarékosság hasznosságát támasztják alá. Kalkuláljon előre, hogy tisztában legyen azzal, mennyit érdemes havonta e célra elkülönítenie!

Utolsó frissités ( 2014. szeptember 10. szerda 14:28 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.