Önkéntes magánnyugdíjpénztár, kiegészítő nyugdíjpénztár, magán nyugdíj


Manapság mindenki aggódik amiatt, hogy idős korában vajon milyen körülmények között fog élni, mikor most is olyan nehéz az anyagi helyzete, most is panaszkodik mindenki. A jövő nem kecsegtet túl jóval, mégis tehetünk ellene, hogy ez másként legyen! Van rá olyan megoldás, ami nem terheli meg az amúgy is szűkös családi költségvetést, viszont biztonságot nyújt a nyugdíjas évekre. Hogy miről beszélünk? Eláruljuk!

Az állam által nyújtott nyugdíj kiegészítő része lehet például magánnyugdíjpéntár és önkéntes nyugdíjpénztár által nyújtott jövedelemmel, ennek mindössze a tagsága a feltétele. Ma már bárki beléphet egy-egy magánnyugdíjpénztár tagjai közé, anélkül, hogy plusz terhet róna ez bárkire is. A rendszer ilyen jellegű működésének titka, hogy azt a nyugdíjjárulékot, amit eddig teljes összegben az állam felé fizetett valaki, azt megosztják és egy része a magánnyugdíjpéntár kasszájába fog befolyni. Az így kapott tagdíjat befektetik, kamatoztatják, végül a nyugdíj kiegészítéseként havi bontásban, vagy egy összegben kifizetik annak a személynek aki nyugdíjba vonul. Ha még ezzel sem vagyunk elégedettek, akkor akár kiegészítő nyugdíjpénztár taggá is válhatunk, ilyen esetben magunk döntünk a befizetett összeg nagyságáról. Sok munkáltató átvállalja ezt dolgozói helyett, vagy kiegészíti például a magán nyugdíj befizetést egy tetszés szerinti összeggel. Ezzel gondoskodik a dolgozók, nem csak jelenlegi, de időskori jólétéről is. Mintegy prémiumnak, jutalomnak, kiegészítő juttatásnak is felfogható, hiszen hosszú távon igen hasznos befektetésnek bizonyul.

Magán nyugdíj pénztár összehasonlítás és átlépés!

Önkéntes magánnyugdíjpénztár? Segítünk választani!

Természetesen nagyon fontos
a magánnyugdíjpénztár vagy kiegészítő nyugdíjpénztár gondos megválasztása. A befizetett tagdíjak, mint már említettük, befektetésre kerülnek. Ehhez különböző portfóliós csomagok közül választhat a tag, melyek összetételét a részvények és kötvények csoportjai határozzák meg. Attól függően, hogy egy-egy portfóliós csomag milyen arányban tartalmaz részvényt, kötvényt, egyéb haza vagy külföldi állampapírt, különböző kockázati kategóriába is sorolhatóak. A pénztártag szabadon dönthet arról, hogy milyen befektetést részesít előnyben, mekkora kockázatot kíván vállalni a hozamok tekintetében. Aki erről nem nyilatkozik a nyugdíjpénztár felé, annak életkora alapján kerül besorolásra és befektetésre a befizetett tagdíja.

Segítség a megfelelő önkéntes magánnyugdíjpénztár választáshoz!

Kiegészítő nyugdíjpénztár érdekli? Ingyenes tanácsadás!

A döntés nem életre szóló. Ha nem vagyunk megelégedve a magán nyugdíj pénztárunk szolgáltatásaival, bármikor válthatunk és dönthetünk az átlépés mellett. Ennek bizonyos költsége ugyan van, viszont hosszú távon sokkal többet is nyerhetünk, hiszen akár negyedét is kiteheti a nyugdíjpénztári kiegészítés az állam által nyújtott havi nyugdíjnak.

Nem csak biztonságosabb
és gondtalanabb öregkort, de stabilabb anyagi helyzetet is teremt magának az, aki nem csak a mának, de jövőnek is él és gondoskodik arról, hogy ne idegeskedésben és gyötrelmekben töltse nyugdíjas éveit, hanem kiegyensúlyozottan és harmóniában. Ugye Ön is erről  álmodik?

Kiegészítő nyugdíjpénztár érdekli? Segítség a választásban!

Magán nyugdíj tanácsadó, ingyenes tanácsok!

 

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:12 )
 


Király Anita


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik?

MNB: 209062916915


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.