Magánnyugdíjpénztár reálhozam kalkulátor számítás, nyugdíjpénztár kifizetése 2011

Annak aki a magánnyugdíjpénztár rendszerből az állami nyugdíjpénztári rendszerbe kíván átlépni, joga van megkapni azt a reálhozam mennyiséget amit az adott nyugdíjpénztár produkált. Ezek a reálhozamok eltérőek lehetnek, attól függően hogy a pénztár hogyan gazdálkodott a nyugdíj befizetésekkel illetve hogy milyen kockázati portfólió részese volt az adott személy. Bizonyos kor alatt automatikus a növekedő, kockázatosabb portfóliókba rakták a szerződő feleket, amelyek tavaly kiemelkedő, akár 20-30%-os reálhozam értékeket produkáltak.

Több nyugdíjat szeretne?
Magánnyugdíjpénztárak magas hozammal, regisztráljon személyes tanácsadásra!


Ezen reálhozam kifizetése a 2011. év folyamán történik, a törvényi szabályozás alapján. A nyugdíjpénztárak kötelesek értesítő levelet küldeni az aktuális egyenlegről. A számítás egy kalkulátor segítségével történik így jön ki hogy mennyi az adott egyenleghez tartozó hozam összege. A számítás és igénylés után az összeg kifizetése átutalás vagy postai kézbesítés útján zajlik. A kifizetés csak akkor történik meg ha a magánnyugdíjpénztár tag erre igényt tart, ezt egy nyilatkozat formájában kell jelezni. Az összeg felvétele más módon nem történhet meg.

Nyugdíjpénztár hozam kalkulátor számítás, magánnyugdíjpénztár reálhozam kifizetés kiszámítása

A nyugdíjpénztár hozam számítása egy kalkulátor segítségével oldható meg, amely a nyugdíjpénztár weboldalak majd mindegyikén megtalálható. A PSZÁF oldalán nem található ilyen kalkulátor.

Utolsó frissités ( 2014. augusztus 08. péntek 11:30 )
 

Tanácsadás regisztráció!


Király Anita, tanácsadó


INGYENES!

- tanácsadás

- ügyintézés


Regisztráljon
ITT!

Magánnyugdíjpénztár?

Nyugdíjbiztosítás?

Önkéntes nyugdíjpénztár?

Tanácsra van szüksége?

Gondoskodna öregkoráról?

Pályakezdőként érdeklődik? 

Hírdetési lehetőség


Hírdetési lehetőség!


Az oldal szakmai hirdetőknek ad lehetőséget hogy célzott és azonnali formában juttassanak el információkat azoknak akiket érdekel hogy mi lesz a nyugdíjukkal. Bővebb információkért érdeklődjön a kapcsolat menüponton keresztül.

Folyamatos NYP infók!

Nyugdíjpénztárakkal foglalkozó honlapunk 2009-ben indult és folyamatosan új cikkekkel bővül. A régebben írt cikkeket nem áll módunkban rendszeresen frissíteni, ezért az abban szereplő nyugdíjpénztári adatok nem feltétlenül érvényesek folyamatosan a jövőre nézve, ezért cégünk a régebbi adatok aktualitásáért semmilyen felelősséget nem vállal.

Bérkalkulátor

Rengetegen vagyunk úgy, hogy az elvégzett munkáért járó keresetünk átvételekor szembesülünk, hogy a munkaszerződésben rögzített bruttó fizetés valójában meg sem közelíti azt az összeget, amit ténylegesen haza vihetünk. A levonások, és az adható támogatások folyamatosan változnak. Ezekről a változásokról a legtöbbet az oldalunkon tudhatnak meg, ahol a rengeteg információ mellett megtalálja a bérkalkulátor rendszerét is. Tovább: online bérkalkulátor...